Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na klasyczną surówkę z młodej kapusty, idealną do dań obiadowych, ale też do grilla. Minimum składników, maksimum smaku. Smakuje doskonale.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 688
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1878
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 688
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1878
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Składniki
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, zostawiamy zwartą główkę, którą kroimy na ćwiartki i dość drobno szatkujemy
Na tarełku na dużych oczkach ścieramy marchewkę
Koperek siekamy i dodajemy do warzyw
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy oliwą z oliwek
Solimy i doprawiamy pieprzem
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na min pół godziny do lodówki, aby składniki się "przegryzły"