Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na klasyczną surówkę z młodej kapusty, idealną do dań obiadowych, ale też do grilla. Minimum składników, maksimum smaku. Smakuje doskonale.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14506
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14506
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, zostawiamy zwartą główkę, którą kroimy na ćwiartki i dość drobno szatkujemy
Na tarełku na dużych oczkach ścieramy marchewkę
Koperek siekamy i dodajemy do warzyw
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy oliwą z oliwek
Solimy i doprawiamy pieprzem
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na min pół godziny do lodówki, aby składniki się "przegryzły"