Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na klasyczną surówkę z młodej kapusty, idealną do dań obiadowych, ale też do grilla. Minimum składników, maksimum smaku. Smakuje doskonale.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8434
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8434
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, zostawiamy zwartą główkę, którą kroimy na ćwiartki i dość drobno szatkujemy
Na tarełku na dużych oczkach ścieramy marchewkę
Koperek siekamy i dodajemy do warzyw
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy oliwą z oliwek
Solimy i doprawiamy pieprzem
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na min pół godziny do lodówki, aby składniki się "przegryzły"