Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na klasyczną surówkę z młodej kapusty, idealną do dań obiadowych, ale też do grilla. Minimum składników, maksimum smaku. Smakuje doskonale.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, zostawiamy zwartą główkę, którą kroimy na ćwiartki i dość drobno szatkujemy
Na tarełku na dużych oczkach ścieramy marchewkę
Koperek siekamy i dodajemy do warzyw
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy oliwą z oliwek
Solimy i doprawiamy pieprzem
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na min pół godziny do lodówki, aby składniki się "przegryzły"