Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z młodej kapusty idealnie sprawdzi się teraz gdy mamy młodą kapustę. Pasuje do każdego obiadu i jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 388
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 550
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 388
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 550
Składniki
Kapustę szatkuję a następnie przekładam do miski solę i odkładam na ok. 10 minut. Ogórek szklarniowy ścieram na tarce o grubych oczkach solą a następnie odstawiam na ok. 10 minut by puścił sok. Po ok.10 minutach odciskam nadmiar wody z ogórków a następnie dodaję 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, jogurt, świeży koper oraz sól i pieprz. Zamiast jogurtu greckiego można użyć śmietanę 18%. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Całość przekładam do kapusty i wszystko razem bardzo dokładnie mieszam. Surówkę odkładam na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie jest gotowa. Surówka z młodej kapusty pasuje do każdego obiadu. Polecam serdecznie.