Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z młodej kapusty idealnie sprawdzi się teraz gdy mamy młodą kapustę. Pasuje do każdego obiadu i jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1055
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1055
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Składniki
Kapustę szatkuję a następnie przekładam do miski solę i odkładam na ok. 10 minut. Ogórek szklarniowy ścieram na tarce o grubych oczkach solą a następnie odstawiam na ok. 10 minut by puścił sok. Po ok.10 minutach odciskam nadmiar wody z ogórków a następnie dodaję 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, jogurt, świeży koper oraz sól i pieprz. Zamiast jogurtu greckiego można użyć śmietanę 18%. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Całość przekładam do kapusty i wszystko razem bardzo dokładnie mieszam. Surówkę odkładam na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie jest gotowa. Surówka z młodej kapusty pasuje do każdego obiadu. Polecam serdecznie.