Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, propozycja na pyszną surówkę z młodej kapusty i papryki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3322
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3726
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 486
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3322
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3726
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 486
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno szatkuję. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki, kroję w cienkie paseczki i dodaję do kapusty. Wypłukaną i osączoną natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do surówki.
Przygotowanie sosu: Do oliwy dodaję ocet balsamiczny, paprykę słodką, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam- sos jest gotowy.
Surówkę polewam sosem i dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Surówkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Surówka jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam serdecznie