Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Azjatycką wersję surówki z młodej kapusty podałam do dania z tofu i ryżu. Smakuje inaczej niż słodkie sałatki kapuściane podawane w przybytkach serwujących kuchnię chińską. Nie ma porównania, bo tamte surówki są dla mnie zbyt słodkie. Moja sałatka wyszła chrupiąca i przepyszna, polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Poszatkuj młodą kapustę. Dodaj świeżo starty obrany imbir – wystarczy nieduży kawałek. Dorzuć ostrą papryczkę pokrojoną w cienkie krążki (bez pestek, chyba, że lubisz ostrzejsze smaki).
Dodaj sól, ocet jabłkowy i koperek, wymieszaj.
Teraz czas na dodanie marchewki obranej i pokrojonej w cieniusieńkie plasterki.
Dolej jeszcze pyszny świeży olej sezamowy i wmasuj dłonią wszystkie przyprawy w posiekane warzywa. Po chwili wygniatania staną się bardziej miękkie i lśniące od tłuszczu.
Dodaj pokrojony zielony szczypior od cebuli dymki. Wyłóż gotową sałatkę na talerz i posyp dla ozdoby ziarnami sezamu. Smacznego!