Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4806
Dodano: 03.05.2019
Odsłon: 8212
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Poszatkuj młodą kapustę.
Dodaj świeżo starty obrany imbir – wystarczy nieduży kawałek.
Dorzuć ostrą papryczkę pokrojoną w cienkie krążki (bez pestek, chyba, że lubisz ostrzejsze smaki).
Dodaj sól, ocet jabłkowy i koperek, wymieszaj.
Teraz czas na dodanie marchewki obranej i pokrojonej w cieniusieńkie plasterki.
Dolej jeszcze pyszny świeży olej sezamowy i wmasuj dłonią wszystkie przyprawy w posiekane warzywa. Po chwili wygniatania staną się bardziej miękkie i lśniące od tłuszczu.
Dodaj pokrojony zielony szczypior od cebuli dymki.
Wyłóż gotową sałatkę na talerz i posyp dla ozdoby ziarnami sezamu.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kuchmariola63 04 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna i świetna do dania z rybką :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 03 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczna suróweczka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz