Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z ogórkiem to świetna propozycja dodatku do mięs, zwłaszcza tłustych i grillowanych. Wspaniale sprawdza się jako lekki lunch latem. Ogórek niemal w całości składa się z wody, dlatego świetnie nawadnia organizm nawet podczas największych upałów. Jajko dostarcza niezbędnego białka i dostarcza energii na cały dzień. Rzodkiewka przyjemnie orzeźwia i dostarcza licznych witamin. Taka surówka z pewnością jest dobrze zbilansowanym i zdrowym posiłkiem.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1615
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 182
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1615
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 182
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Ogórki i rzodkiewki umyj i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Możesz też użyć tarki o odpowiednim otworze. Koperek drobno posiekaj, zostawiając dwie gałązki do dekoracji. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Zalej nim warzywa z jajkami i wszystko dobrze wymieszaj. Surówka z ogórkiem najlepiej smakuje na zimno, po schłodzeniu w lodówce przez przynajmniej godzinę. Podawaj udekorowaną gałązkami koperku.