Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z ogórkiem to świetna propozycja dodatku do mięs, zwłaszcza tłustych i grillowanych. Wspaniale sprawdza się jako lekki lunch latem. Ogórek niemal w całości składa się z wody, dlatego świetnie nawadnia organizm nawet podczas największych upałów. Jajko dostarcza niezbędnego białka i dostarcza energii na cały dzień. Rzodkiewka przyjemnie orzeźwia i dostarcza licznych witamin. Taka surówka z pewnością jest dobrze zbilansowanym i zdrowym posiłkiem.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2198
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 567
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2198
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 567
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Ogórki i rzodkiewki umyj i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Możesz też użyć tarki o odpowiednim otworze. Koperek drobno posiekaj, zostawiając dwie gałązki do dekoracji. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Zalej nim warzywa z jajkami i wszystko dobrze wymieszaj. Surówka z ogórkiem najlepiej smakuje na zimno, po schłodzeniu w lodówce przez przynajmniej godzinę. Podawaj udekorowaną gałązkami koperku.