Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pekinki

Surówka z pekinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 2059

Dodano:

Odsłon: 406

Kapusta pekińska to bardzo wdzięczne warzywo. Pyszne, zdrowe, na tyle neutralne, że pasuje z różnymi dodatkami. Polecam

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżeczki posiekanego koperku
  • sól,cukier, pieprz cytrynowy do smaku
  • łyżeczka soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście kapusty opłukać, poszatkować, oprószyć solą, po 10 minutach odcisnąć nadmiar wody.
    Marchewkę, jabłka i czerwoną cebulę drobno posiekać/poszatkować.
    Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny - wg uznania. Dodać majonez i jogurt, wymieszać.
    Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń