Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka i papryki w wyrazistym sosie. Doskonały dodatek do obiadu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 261
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1106
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 261
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1106
Składniki
Śmietanę i musztardę przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich pół łyżeczki soli i pieprzu oraz zmiażdżony czosnek. Dokładnie mieszamy.
Kapustę pekińską kroimy w paski niezbyt grube. Obrane jabłko i marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Pozbawioną nasion i białych błonek paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie warzywa przekładamy do dużej miski, posypujemy posiekaną natką, zalewamy sosem i mieszamy. Na koniec możemy ewentualnie jeszcze surówkę dosolić do smaku.
Surówka z pekińskiej w sosie śmietanowo -musztardowym gotowa!