Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię surówki, które są idealnym dodatkiem do obiadu, podkreślają smak potraw mięsnych i rybnych, a także mogą być świetną przekąską w ciągu dnia. Dzisiejsza surówka obiadowa to efekt wykorzystania produktów, które zawsze są w moim domu. Połączenie białej pietruszki, marchewki, cebuli oraz sałaty ze smakowitym i wyrazistym sosem to dobre rozwiązanie na tani i szybki w przygotowaniu dodatek warzywny do naszego obiadu.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 159
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 159
Składniki
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, sok z cytryny, ocet oraz cukier puder i łączymy wszystkie składniki. Powstały sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz koperkiem. Obrane pietruszki i marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w drobną kostkę, dodajemy garść mixu sałat oraz sos, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Surówkę możemy podać po godzinnym leżakowaniu w lodówce, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy smaki i aromaty wszystkich składników idealnie się połączą, a warzywa odpowiednio zmiękną. Życzę smacznego! :)