Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory niby są przez cały rok, ale zdecydowanie najsmaczniejsze są latem! Dlatego latem na moim stole królują one jako dodatki do dań. Każdy kształt i kolor ma inny smak, w związku z tym nie potrzebują one dużo dodatków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Na początku dokładnie myjemy pomidorki i papryki. Następnie kroimy je na połówki i wrzucamy do miski. Papryki kroimy w małą kostkę i dorzucamy do pomidorków. Bazylię drobno siekamy i posypujemy nią warzywa.
Na koniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, pieprzymy i lekko solimy. Idealnie komponuje się z grillowanym mięsem, czy rybą. Smacznego ;)