Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pomidorów i papryki

Surówka z pomidorów i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4935

Dodano:

Odsłon: 3306

Pomidory niby są przez cały rok, ale zdecydowanie najsmaczniejsze są latem! Dlatego latem na moim stole królują one jako dodatki do dań. Każdy kształt i kolor ma inny smak, w związku z tym nie potrzebują one dużo dodatków.

Składniki

  • garść czerwonych pomidorków koktajlowych
  • garść żółtych pomidorków koktajlowych
  • połowa czerwonej papryki
  • połowa żółtej papryki
  • garść świeżej bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  1. Na początku dokładnie myjemy pomidorki i papryki. Następnie kroimy je na połówki i wrzucamy do miski. Papryki kroimy w małą kostkę i dorzucamy do pomidorków. Bazylię drobno siekamy i posypujemy nią warzywa.

  2. Na koniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, pieprzymy i lekko solimy. Idealnie komponuje się z grillowanym mięsem, czy rybą.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń