Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra surówka z pora, kwaśnego jabłka i szczypiorku. Zdrowa, dla lubiących zdecydowane smaki:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jasną część pora dokładnie umyć, pokroić w plasterki, a potem drobniej w paseczki. Posolić, wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby por zmiękł. Jabłko zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem połączyć, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Jest ostro, jest moc ;)