Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pora

Surówka z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2362

Dodano:

Odsłon: 12500

Ostra surówka z pora, kwaśnego jabłka i szczypiorku. Zdrowa, dla lubiących zdecydowane smaki:)

Składniki

  • jasna część pora
  • 1 kwaskowate jabłko
  • szczypiorek
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz cytrynowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z pora

Przygotowanie

  1. Jasną część pora dokładnie umyć, pokroić w plasterki, a potem drobniej w paseczki. Posolić, wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby por zmiękł. Jabłko zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem połączyć, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym.
    Jest ostro, jest moc ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń