Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z moich książek kucharskich i pokochałam od pierwszego zjedzenia Nie dość, że robi się błyskawicznie to bardzo mi smakuje. W oryginalnym przepisie surówka podana była do klopsa z mięsa mielonego i ziemniaków pure i u mnie też najczęściej występuje w połączenie jakiegoś dania z mięsa mielonego i ziemniaczanego pure. To chyba najlepsze połączenie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5677
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8896
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7958
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5458
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5677
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8896
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7958
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5458
Składniki
Pory myję pod bieżącą wodą, kroję na pół wzdłuż a następnie na wąskie połplasterki. Na patelni roztapiam masło, wykładam pokrojone pory i duszę mieszając od czasu do czasu aż pory lekko zmiękną i staną się trochę szkliste. Uwaga nie należy zbyt mocno podsmażać!
2. Teraz doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodaję śmietankę. Nie za dużo. To nie ma być płynna surówka. Wystarczy tyle żeby wszystkie pory były wymieszane ze śmietanką, lepiej mniej niż więcej. Zawsze można trochę dolać. Po daniu śmietanki duszę jeszcze ok.2 minut żeby śmietanka zgęstniała. Podawać należy od razu jeszcze ciepłe.