Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z moich książek kucharskich i pokochałam od pierwszego zjedzenia Nie dość, że robi się błyskawicznie to bardzo mi smakuje. W oryginalnym przepisie surówka podana była do klopsa z mięsa mielonego i ziemniaków pure i u mnie też najczęściej występuje w połączenie jakiegoś dania z mięsa mielonego i ziemniaczanego pure. To chyba najlepsze połączenie.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 94
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 30
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6358
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 402
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 94
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 30
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6358
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 402
Składniki
Pory myję pod bieżącą wodą, kroję na pół wzdłuż a następnie na wąskie połplasterki. Na patelni roztapiam masło, wykładam pokrojone pory i duszę mieszając od czasu do czasu aż pory lekko zmiękną i staną się trochę szkliste. Uwaga nie należy zbyt mocno podsmażać!
2. Teraz doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodaję śmietankę. Nie za dużo. To nie ma być płynna surówka. Wystarczy tyle żeby wszystkie pory były wymieszane ze śmietanką, lepiej mniej niż więcej. Zawsze można trochę dolać. Po daniu śmietanki duszę jeszcze ok.2 minut żeby śmietanka zgęstniała. Podawać należy od razu jeszcze ciepłe.