Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dodatkiem żółtej pasty curry, słodkiego ananasa i chrupiących pistacji to idealny pomysł na oryginalny dodatek do obiadu lub grilla. Szybka, lekka aromatyczna i pełna egzotycznego smaku.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Por kroimy w cienkie półplasterki i przekładamy go do miski z zimną wodą. Ananasa i paprykę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone przekladamy do większej miski.
W miseczce mieszamy jogurt, pastę curry, musztardę oraz sok z limonki. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chili.
Odcedzamy por z wody i przekładamy do ananasa i papryki. Teraz dodajemy posiekane pistacje oraz sos i dokładnie całość mieszamy.
Surówka z pora jest gotowa, odstawiamy na 10–15 minut by smaki się połączyły. Podajemy jako dodatek do obiadu, grillowanych mięs lub jako lekką przekąskę. Smacznego