Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dodatkiem żółtej pasty curry, słodkiego ananasa i chrupiących pistacji to idealny pomysł na oryginalny dodatek do obiadu lub grilla. Szybka, lekka aromatyczna i pełna egzotycznego smaku.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44600
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181967
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 186
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44600
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181967
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 186
Składniki
Por kroimy w cienkie półplasterki i przekładamy go do miski z zimną wodą. Ananasa i paprykę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone przekladamy do większej miski.
W miseczce mieszamy jogurt, pastę curry, musztardę oraz sok z limonki. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chili.
Odcedzamy por z wody i przekładamy do ananasa i papryki. Teraz dodajemy posiekane pistacje oraz sos i dokładnie całość mieszamy.
Surówka z pora jest gotowa, odstawiamy na 10–15 minut by smaki się połączyły. Podajemy jako dodatek do obiadu, grillowanych mięs lub jako lekką przekąskę. Smacznego