Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele odmian surówek do obiadu. Jedną z najprostszych i najbardziej lubianą jest surówka z porem i marchewką, która wychodzi lekka i soczysta. Wykończenie stanowi świetny dressing, który dodaje przyjemnej, kremowej nuty. Do surówki możesz także dorzucić swoje ulubione, świeże zioła i pestki ze słonecznika.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 8
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 132
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 276
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 8
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 132
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 276
Składniki
Obierz seler i marchewkę i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Przekrój por na pół (wzdłuż), po czym przepłucz pod bieżącą wodą i osusz. Drobno posiekaj go ostrym nożem. Umieść warzywa w misce.
Aby przygotować sos, ubij majonez, sok z cytryny i musztardę w salaterce, aż uzyskasz kremową konsystencję. Sos dopraw dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, szczyptą soli i cukru. Wlej sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać także posiekaną natkę pietruszki. Wstaw surówkę do lodówki i podawaj schłodzoną po co najmniej 20 minutach. Aby nadać dodatkowej chrupkości surówce, dorzuć prażone pestki słonecznika lub pestki dyni.