Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele odmian surówek do obiadu. Jedną z najprostszych i najbardziej lubianą jest surówka z porem i marchewką, która wychodzi lekka i soczysta. Wykończenie stanowi świetny dressing, który dodaje przyjemnej, kremowej nuty. Do surówki możesz także dorzucić swoje ulubione, świeże zioła i pestki ze słonecznika.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Obierz seler i marchewkę i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Przekrój por na pół (wzdłuż), po czym przepłucz pod bieżącą wodą i osusz. Drobno posiekaj go ostrym nożem. Umieść warzywa w misce.
Aby przygotować sos, ubij majonez, sok z cytryny i musztardę w salaterce, aż uzyskasz kremową konsystencję. Sos dopraw dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, szczyptą soli i cukru. Wlej sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać także posiekaną natkę pietruszki. Wstaw surówkę do lodówki i podawaj schłodzoną po co najmniej 20 minutach. Aby nadać dodatkowej chrupkości surówce, dorzuć prażone pestki słonecznika lub pestki dyni.