Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele odmian surówek do obiadu. Jedną z najprostszych i najbardziej lubianą jest surówka z porem i marchewką, która wychodzi lekka i soczysta. Wykończenie stanowi świetny dressing, który dodaje przyjemnej, kremowej nuty. Do surówki możesz także dorzucić swoje ulubione, świeże zioła i pestki ze słonecznika.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5011
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5011
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Składniki
Obierz seler i marchewkę i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Przekrój por na pół (wzdłuż), po czym przepłucz pod bieżącą wodą i osusz. Drobno posiekaj go ostrym nożem. Umieść warzywa w misce.
Aby przygotować sos, ubij majonez, sok z cytryny i musztardę w salaterce, aż uzyskasz kremową konsystencję. Sos dopraw dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, szczyptą soli i cukru. Wlej sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać także posiekaną natkę pietruszki. Wstaw surówkę do lodówki i podawaj schłodzoną po co najmniej 20 minutach. Aby nadać dodatkowej chrupkości surówce, dorzuć prażone pestki słonecznika lub pestki dyni.