Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka, którą tym razem sobie wymyśliłam jest bardzo prosta do zrobienia. Nie wymaga wielu składników, a jest smaczna i zdrowa. Do tego bardzo ładnie i kolorowo wygląda na talerzu i pasuje do wielu dań obiadowych.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15620
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4696
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2894
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15620
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4696
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2894
Składniki
Oczyszczone i opłukane rzodkiewki starłam na tarce na grubych oczkach. Marchewkę obrałam i również starłam na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek. Wszystko skropiłam sokiem z limonki i octem balsamicznym. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dodałam jogurt naturalny. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i gotowe. Surówkę można podawać od razu po przygotowaniu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu, lub też samodzielna przekąska w ciągu dnia.