Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka, którą tym razem sobie wymyśliłam jest bardzo prosta do zrobienia. Nie wymaga wielu składników, a jest smaczna i zdrowa. Do tego bardzo ładnie i kolorowo wygląda na talerzu i pasuje do wielu dań obiadowych.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Składniki
Oczyszczone i opłukane rzodkiewki starłam na tarce na grubych oczkach. Marchewkę obrałam i również starłam na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek. Wszystko skropiłam sokiem z limonki i octem balsamicznym. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dodałam jogurt naturalny. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i gotowe. Surówkę można podawać od razu po przygotowaniu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu, lub też samodzielna przekąska w ciągu dnia.