Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkiewki i marchewki

Surówka z rzodkiewki i marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 451 Ocena: 2758

Dodano:

Odsłon: 279

Surówka, którą tym razem sobie wymyśliłam jest bardzo prosta do zrobienia. Nie wymaga wielu składników, a jest smaczna i zdrowa. Do tego bardzo ładnie i kolorowo wygląda na talerzu i pasuje do wielu dań obiadowych.

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z rzodkiewki i marchewki

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i opłukane rzodkiewki starłam na tarce na grubych oczkach. Marchewkę obrałam i również starłam na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek. Wszystko skropiłam sokiem z limonki i octem balsamicznym. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dodałam jogurt naturalny. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i gotowe. Surówkę można podawać od razu po przygotowaniu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu, lub też samodzielna przekąska w ciągu dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń