Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka, którą tym razem sobie wymyśliłam jest bardzo prosta do zrobienia. Nie wymaga wielu składników, a jest smaczna i zdrowa. Do tego bardzo ładnie i kolorowo wygląda na talerzu i pasuje do wielu dań obiadowych.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25891
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25891
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Oczyszczone i opłukane rzodkiewki starłam na tarce na grubych oczkach. Marchewkę obrałam i również starłam na tarce na dużych oczkach. Starte warzywa przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek. Wszystko skropiłam sokiem z limonki i octem balsamicznym. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dodałam jogurt naturalny. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i gotowe. Surówkę można podawać od razu po przygotowaniu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu, lub też samodzielna przekąska w ciągu dnia.