Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkwi, jabłka i pomarańczy

Surówka z rzodkwi, jabłka i pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1365

Dodano:

Odsłon: 553

Rzodkiew jest bardzo pożywnym warzywem. W smaku przypomina rzodkiewkę. Ma bardzo wyrazisty smak. Łączę ją z jabłkiem i innymi owocami. W smaku jest słodko-ostra.

Składniki

  • Rzodkiew (1/2 szt.)
  • Papryka czerwona (1/2 szt.)
  • Pomarańcza (1 szt.)
  • Jabłko (1-2szt.)
  • Majonez (1 łyżka)
  • Czubryca zielona, pieprz (do smaku)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z rzodkwi, jabłka i pomarańczy

Przygotowanie

  1. 1. Rzodkiew obieram i ścieram na tarce na grube wiórki. Paprykę sparzam i ścieram z rzodkwią. Jabłko także ścieram na grube wiórki.
    2. Pomarańcza kroję na kawałki. Dodaję do warzyw.
    3. Dodaję majonez i ewentualnie doprawiam zieleniną, pieprzem lub czubrycą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń