Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Składniki
Olej mieszamy z octem i pieprzem w stosunku: 4 łyżki oleju - 1 łyżka octu - 1/4 łyżeczki pieprzu, w zależności jaką dużą mamy kapustę. Na średnią kapustę ( trochę ponad 1 kg ) robię z 8 łyżek oliwy ( w tym 2 lnianego ), 2 łyżek octu winnego i pół łyżeczki pieprzu
Kapustę szatkujemy, ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, seler naciowy w 2 mm paseczki, szczypiorek kroimy drobno i solimy. Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, octu i pieprzu. Odstawiamy na 30-40 minut.
Smacznego !!!