Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 134
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 134
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Składniki
Olej mieszamy z octem i pieprzem w stosunku: 4 łyżki oleju - 1 łyżka octu - 1/4 łyżeczki pieprzu, w zależności jaką dużą mamy kapustę. Na średnią kapustę ( trochę ponad 1 kg ) robię z 8 łyżek oliwy ( w tym 2 lnianego ), 2 łyżek octu winnego i pół łyżeczki pieprzu
Kapustę szatkujemy, ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, seler naciowy w 2 mm paseczki, szczypiorek kroimy drobno i solimy. Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, octu i pieprzu. Odstawiamy na 30-40 minut.
Smacznego !!!