Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki dodatek do obiadu cieszy się w waszych domach największą popularnością? U nas w ostatnim czasie hitem stała się surówka z selera naciowego Pycha. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników, a efekt końcowy to prawdziwa eksplozja smaków. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo będziecie do niego często wracać.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4344
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 96
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 415
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4344
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 96
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 415
Składniki
Wszystkie łodygi selera dokładnie umyj i odetnij po kawałku z obu końców. Dzięki temu pozbędziesz się delikatnie zasuszonych i nieco łykowatych części. Każdą łodygę pokrój na bardzo cienkie plasterki.
Rukolę umyj pod zimną, bieżącą wodą i osusz. Następnie umyj i obierz ze skórki zielonego ogórka. Przekrój go wzdłuż i jeszcze na pół. Jeśli środek z nasionkami jest za bardzo dojrzały, odkrój go. Słupki ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę.
Jeśli chcesz dodać do surówki zieloną paprykę, umyj ją dokładnie. Usuń gniazdo i pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Całość pokrój w drobną kostkę. Następnie pokrój żółty ser na drobno i odłóż na bok.
Do małej miseczki wlej trzy łyżki oliwy z oliwek lub innego, ulubionego oleju. Wyciśnij dwie lub trzy łyżki soku z cytryny, może być też limonka, jeśli lubisz bardziej kwaskowate smaki. Dodaj do tego łyżeczkę ulubionej musztardy i całość zamieszaj. W osobnym naczyniu umieść kukurydzę i odsącz ją z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki umieść w jednej misce. Takie połączenie warzyw i dodatków sprawi, że surówka będzie delikatna, chrupiąca i orzeźwiająca. Całość dopraw minimalnie szczyptą soli oraz pieprzu. Najlepiej sprawdzi się świeżo mielony pieprz. Żeby dodać nieco ostrości, możesz dodać więcej musztardy lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przed podaniem całość wymieszaj.