Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo zdrowa, smaczna surówka, nadająca się do wielu dań. Można ją na wiele sposobów modyfikować. Można do niej dodać kawałki tuńczyka, pomidorka koktajlowego i taką surówkę z tuńczykiem podjadać sobie między posiłkami. Po prostu surówka jest naprawdę pyszna :) Jeżeli chcemy taką surówkę zrobić z dodatkiem pomidorków koktajlowych, wtedy nie dodajemy świeżych ogórków.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 241
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 724
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21590
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 241
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 724
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21590
Składniki
Potrzebne składniki.
Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę.
Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki.
Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.