Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selerem naciowym, kapustą pekińską, zielonym groszkiem, ogórkiem kukurydzą i rzodkiewką.

Surówka z selerem naciowym, kapustą pekińską, zielonym groszkiem, ogórkiem kukurydzą i rzodkiewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1453 Ocena: 18977

Dodano:

Odsłon: 2019

Jest to bardzo zdrowa, smaczna surówka, nadająca się do wielu dań jak i do podjadania między posiłkami.

Składniki

  • połowa mniejszej kapusty pekińskiej
  • 3-4 łodyżki selera naciowego
  • świeże ogórki 3-4 sztuki
  • rzodkiewki 8 sztuk
  • kukurydza z puszki mała puszka
  • groszek konserwowy mała puszka
  • 5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, groszek zielony, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki.

  2. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń