Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z włoskiej kapusty.

Surówka z włoskiej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 784 Ocena: 14935

Dodano:

Odsłon: 583

Pyszna ,chrupiąca suróweczka do obiadu.Szybka do zrobienia i szybko znikająca z miseczki:)

Składniki

  • 1/4 włoskiej kapusty
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 czerwone cebulki
  • 2 ogórki gruntowe
  • Koperek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • peprz i sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować.
    Pozostałe warzywa jak papryczka,cebulki,ogórki,koperek pokroić w cieńkie piórka i kostkę.

    Dać do miski,posolić i popieprzyć.

    Dodać sok z cytryny i cukier,wymieszać.Posolić do smaku.
    Odstawić na 15min.
    Świetny dodatek do drugich dań jak również zajadać solo:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń