Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z włoszczyzny z sosem musztardowym

Surówka z włoszczyzny z sosem musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 949 Ocena: 25212

Dodano:

Odsłon: 2964

Włoszczyzna będąca podstawą bulionu, może być wykorzystana także do przygotowania smakowitej surówki obiadowej. Wszystkie wykorzystane warzywa otula domowy sos musztardowy, nadając całości niesamowitego smaku i aromatu.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 pora
  • 1 mała cebula biała
  • SOS MUSZTARDOWY
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki musztardy kremskiej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Majonez mieszamy z mlekiem, musztardą kremską, octem jabłkowym, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

    Obrane marchewki, pietruszki i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach, a por i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z sosem musztardowym, a surówkę wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 11 kwietnia 2016 Bardzo ciekawe i smaczne surówki można u ciebie znaleźć. :) dodam że promujesz smaczny i zdrowy styl gotowania co jest dla mnie ważne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń