Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do obiadu, który doskonale uzupełnia smak dań mięsnych i rybnych. Wzbogacona żurawiną, miodem oraz jabłkiem nabiera wyjątkowego charakteru – idealnego połączenia słodkości i kwasowości. To proste, a zarazem niezwykle smaczne danie, które nie tylko cieszy podniebienie, ale również dostarcza mnóstwa wartości odżywczych. Przygotowanie tej surówki zajmuje tylko kilka chwil, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Składniki
1.Kapustę kiszoną dokładnie odciskam z nadmiaru soku, drobno kroję i przekładam do miski.
2.Marchew oraz jabłko obieram, a następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Połączone warzywa i owoce dodaję do kapusty.
3.Do miski dodaję żurawinę, miód, oliwę oraz odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Całość dokładnie mieszam, aby smaki się połączyły.
4.Gotowa surówka stanowi idealny dodatek do mięs i innych dań obiadowych.
5.Smacznego!
Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną, miodem i jabłkiem to zdrowa i pyszna propozycja, która zachwyci swoim delikatnym, słodko-kwaśnym smakiem.