Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan i jajka to dwa, podstawowe produkty, które muszą znaleźć się na wielkanocnym stole. Ich połączenie, z dodatkiem zielonych warzyw, stanie się niezwykłym przeżyciem dla podniebienia. Sałatka wielkanocna z chrzanem to bardzo ciekawa propozycja: z jednej strony kremowość i delikatność jajek w majonezie, z drugiej – pikanteria chrzanu i szczypiorku. Seler naciowy dodaje chrupkości, a groszek – nutki słodyczy. Sałatka wielkanocna z chrzanem to nie tylko pyszne danie, ale także i bardzo zdrowe. Moc warzyw, jajka i chrzan dostarczają niezbędnych witamin i minerałów i zapewniają siły do działania na cały dzień.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Jajka ugotuj na twardo przez ok. 10 minut. Od razu zalej je zimną wodą i obierz ze skorupek. Jedno jajko odłóż na bok.
Groszek odsącz z zalewy. Seler naciowy drobno posiekaj, a szczypiorek pokrój w krążki.
W osobnej misce wymieszaj majonez z chrzanem i przyprawami.
Warzywa i przygotowany sos wymieszaj razem w misce.
Sałatkę wielkanocną z chrzanem udekoruj plasterkami odłożonego wcześniej jajka i szczyptą pieprzu.