Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cyklu "zielono mi", czyli zielone szparagi, zielony groszek i zielona sałata. Wszystko uzupełnia sos imbirowy.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1122
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1258
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 458
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1122
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1258
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 458
Składniki
Groszek osączyć z zalewy. Szparagi obrać do około 1/3 wysokości, odciąć twarde końce, wstawić do wysokiego naczynia główkami do góry i zalać lekko osoloną wodą z dodatkiem cukru. Gotować około 15 minut. Ugotowane szparagi należy wyjąć z wody i wystudzić. Pomidory pokroić w ósemki, liście sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki. Połówki orzechów uprażyć (zrumienić) na patelni.
Sos: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, aby sos miał jednolitą konsystencję. Warzywa wymieszać ze sobą, polać sosem imbirowym.
Smacznego.