Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cyklu "zielono mi", czyli zielone szparagi, zielony groszek i zielona sałata. Wszystko uzupełnia sos imbirowy.
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 37
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2959
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 58
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 233
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 37
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2959
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 58
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 233
Składniki
Groszek osączyć z zalewy. Szparagi obrać do około 1/3 wysokości, odciąć twarde końce, wstawić do wysokiego naczynia główkami do góry i zalać lekko osoloną wodą z dodatkiem cukru. Gotować około 15 minut. Ugotowane szparagi należy wyjąć z wody i wystudzić. Pomidory pokroić w ósemki, liście sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki. Połówki orzechów uprażyć (zrumienić) na patelni.
Sos: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, aby sos miał jednolitą konsystencję. Warzywa wymieszać ze sobą, polać sosem imbirowym.
Smacznego.