Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z moich ulubionych
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 179
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 179
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Filety śledziowe kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w drobną kosteczkę. Ziemniaki, buraki, marchew, białka jajek ścieramy na tarce o dużych oczkach a żółtka na tej średniej bocznej (można też pokroić w kostkę ale ja zdecydowanie wolę starte)
Na dnie salaterki kolejno układamy warstwy każdą smarując cienko majonezem: śledzie, cebulkę, buraki, ziemniaki, marchewkę, białka jajek i na końcu posypujemy żółtkiem. Sałatka jest najlepsza jak kilka godzin postoi w lodówce