Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szuba - nazywana też śledziami pod pierzynką - to tradycyjna sałatka ze wschodu. Na polskich stołach gości zwykle przy okazji świąt, jednak jest tak smaczna, że warto wracać do niej znacznie częściej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Warzywa ugotuj w mundurkach. Buraki będą gotować się dłużej (ok. 60 minut, ziemniaki i marchew ok. 30 minut). Jarzyny ostudź i obierz. Matjasy pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo i rozdrobnij. Teraz czas na warstwy: na dół wyłóż śledzenie, następnie rozdrobnione ziemniaki, pół rozdrobnionej cebuli, trochę majonezu, rozdrobnioną marchewkę, znowu majonezu, rozdrobnione buraki i koperek.