Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szuba - nazywana też śledziami pod pierzynką - to tradycyjna sałatka ze wschodu. Na polskich stołach gości zwykle przy okazji świąt, jednak jest tak smaczna, że warto wracać do niej znacznie częściej.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 170
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1002
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 221
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 170
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1002
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 221
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15060
Składniki
Warzywa ugotuj w mundurkach. Buraki będą gotować się dłużej (ok. 60 minut, ziemniaki i marchew ok. 30 minut). Jarzyny ostudź i obierz. Matjasy pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo i rozdrobnij. Teraz czas na warstwy: na dół wyłóż śledzenie, następnie rozdrobnione ziemniaki, pół rozdrobnionej cebuli, trochę majonezu, rozdrobnioną marchewkę, znowu majonezu, rozdrobnione buraki i koperek.