Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szuba - nazywana też śledziami pod pierzynką - to tradycyjna sałatka ze wschodu. Na polskich stołach gości zwykle przy okazji świąt, jednak jest tak smaczna, że warto wracać do niej znacznie częściej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118054
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8389
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118054
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8389
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Warzywa ugotuj w mundurkach. Buraki będą gotować się dłużej (ok. 60 minut, ziemniaki i marchew ok. 30 minut). Jarzyny ostudź i obierz. Matjasy pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo i rozdrobnij. Teraz czas na warstwy: na dół wyłóż śledzenie, następnie rozdrobnione ziemniaki, pół rozdrobnionej cebuli, trochę majonezu, rozdrobnioną marchewkę, znowu majonezu, rozdrobnione buraki i koperek.