Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka propozycja na lunch do pracy czy przekąskę.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 586
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1548
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27698
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3622
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 586
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1548
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27698
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3622
Składniki
Zaczynamy od przygotowania Mix przyprawy TACO. Zmieszaj: 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli, 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili, 1/4 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki, 1.5 łyżeczki kminku, 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)
Gotujemy kaszę. Do wrzącej i osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Używamy 1 szklankę kaszy na 2 szklanki wody. Następnie po ugotowaniu odcedzamy nadmiar wody, i dodajemy przyprawę TACO. Mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki i układamy w miseczce. Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki i awokado kroimy na plasterki. Układamy wszystki te składniki na sałacie wraz z porcją kaszy i fasoli.
Całość posypujemy odrobiną sera. Dekorujemy plasterkami papryczek i kleksem ze śmietany.