Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka propozycja na lunch do pracy czy przekąskę.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 998
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 346
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 998
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 346
Składniki
Zaczynamy od przygotowania Mix przyprawy TACO. Zmieszaj: 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli, 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili, 1/4 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki, 1.5 łyżeczki kminku, 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)
Gotujemy kaszę. Do wrzącej i osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Używamy 1 szklankę kaszy na 2 szklanki wody. Następnie po ugotowaniu odcedzamy nadmiar wody, i dodajemy przyprawę TACO. Mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki i układamy w miseczce. Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki i awokado kroimy na plasterki. Układamy wszystki te składniki na sałacie wraz z porcją kaszy i fasoli.
Całość posypujemy odrobiną sera. Dekorujemy plasterkami papryczek i kleksem ze śmietany.