Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka propozycja na lunch do pracy czy przekąskę.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 888
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2084
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 888
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2084
Składniki
Zaczynamy od przygotowania Mix przyprawy TACO. Zmieszaj: 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli, 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili, 1/4 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki, 1.5 łyżeczki kminku, 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)
Gotujemy kaszę. Do wrzącej i osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Używamy 1 szklankę kaszy na 2 szklanki wody. Następnie po ugotowaniu odcedzamy nadmiar wody, i dodajemy przyprawę TACO. Mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki i układamy w miseczce. Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki i awokado kroimy na plasterki. Układamy wszystki te składniki na sałacie wraz z porcją kaszy i fasoli.
Całość posypujemy odrobiną sera. Dekorujemy plasterkami papryczek i kleksem ze śmietany.