Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka propozycja na lunch do pracy czy przekąskę.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1000
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4009
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1388
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1000
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4009
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1388
Składniki
Zaczynamy od przygotowania Mix przyprawy TACO. Zmieszaj: 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli, 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili, 1/4 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki, 1.5 łyżeczki kminku, 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli)
Gotujemy kaszę. Do wrzącej i osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Używamy 1 szklankę kaszy na 2 szklanki wody. Następnie po ugotowaniu odcedzamy nadmiar wody, i dodajemy przyprawę TACO. Mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki i układamy w miseczce. Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki i awokado kroimy na plasterki. Układamy wszystki te składniki na sałacie wraz z porcją kaszy i fasoli.
Całość posypujemy odrobiną sera. Dekorujemy plasterkami papryczek i kleksem ze śmietany.