Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta, sałatka idealna na letnie gorące dni. Można ja zajadać samą lub używać jako dodatek do pieczonych lub grillowanych potraw.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 323
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 751
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 90
Mini pizze na cukinii to pyszna przekąska. Będą też pyszną kolacją albo obiad...
Odsłon: 170
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 323
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 751
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 90
Mini pizze na cukinii to pyszna przekąska. Będą też pyszną kolacją albo obiad...
Odsłon: 170
Składniki
Ogórka i sałatę dokładnie płuczemy pod bieżącą zimną woda. Sałatę osuszamy i rwiemy na kawałki do miski, następnie dodajemy do niej pokrojonego w plasterki zielonego ogórka i poszatkowaną w piórka czerwoną cebulę.
Na końcu do sałatki dodajemy sos czosnkowy. Wszystkie wyżej składniki wrzucamy do blendera lub robota. I miksujemy przez około 30 sekund.
Sałatkę dokładnie mieszamy i jeśli jest taka potrzeba to doprawiamy solą i pieprzem, ale pamiętajcie że sos jest już doprawiony i przed dodaniem przypraw najpierw spróbujcie sałatkę.
Smacznego !!!
;-D