Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka do pracy jest pożywna, zdrowa i oczywiście szybka – w przygotowaniu, ale także w jedzeniu. Wystarczy jedynie kilka składników i chwila na ich wymieszanie. Najefektowniejszym dodatkiem jest tu oczywiście podsmażony boczek, który nadaje sałatce chrupkości i odrobiny słoności. Świetnie kontrastuje się ze słodkim groszkiem i kukurydzą. Klasyczny, jedwabisty sos majonezowo-jogurtowy scala wszystkie składniki razem.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni na złoto. Odłóż go na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy i pozostaw na sitku na kilka minut. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wędlinę pokrój w niewielką kostkę – mniej więcej wielkości groszku.
Wszystkie składniki z wyłączeniem boczku przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, jogurt i przyprawy. Zalej sosem sałatkę. Całość dobrze wymieszaj. Wierzch szybkiej sałatki do pracy posyp przygotowanym i ostudzonym wcześniej boczkiem. Spożywaj danie po schłodzeniu w lodówce.