Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka do pracy jest pożywna, zdrowa i oczywiście szybka – w przygotowaniu, ale także w jedzeniu. Wystarczy jedynie kilka składników i chwila na ich wymieszanie. Najefektowniejszym dodatkiem jest tu oczywiście podsmażony boczek, który nadaje sałatce chrupkości i odrobiny słoności. Świetnie kontrastuje się ze słodkim groszkiem i kukurydzą. Klasyczny, jedwabisty sos majonezowo-jogurtowy scala wszystkie składniki razem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7960
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3321
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7960
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3321
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni na złoto. Odłóż go na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy i pozostaw na sitku na kilka minut. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wędlinę pokrój w niewielką kostkę – mniej więcej wielkości groszku.
Wszystkie składniki z wyłączeniem boczku przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, jogurt i przyprawy. Zalej sosem sałatkę. Całość dobrze wymieszaj. Wierzch szybkiej sałatki do pracy posyp przygotowanym i ostudzonym wcześniej boczkiem. Spożywaj danie po schłodzeniu w lodówce.