Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na pożywne śniadanie lub lunch do pracy, z warto zastanowić się nad ciekawą i smaczną sałatką. Ta propozycja jest dość nieoczywista, bo stanowi połączenie pieczarek, ogórków i pomidorków koktajlowych. Jest jednak lżejsza niż można by przypuszczać. Pieczarki nie są smażone, a gotowane. Przez to szybka sałatka do pracy zawiera znacznie mniej tłuszczu. Jest bardzo smaczna i pożywna, a także stosunkowo szybka do przygotowania.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Pieczarki umyj i wrzuć do dość dużego garnka. Zalej je wrzątkiem, a następnie gotuj przez ok. 5 minut pod przykryciem. Odcedź je za pomocą łyżki cedzakowej i skrop sokiem z cytryny. Ostudź.
Pieczarki pokrój w nierówną kostkę. Ogórki odsącz z zalewy i pokrój w paseczki. Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzątkiem.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie także pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wrzuć do miski sałatkowej.
Przygotuj sos. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Połącz ze sobą wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Polej sosem sałatkę i dobrze wymieszaj.
Pokrój pomidorki koktajlowe na ćwiartki lub połówki. Udekoruj nimi szybką sałatkę do pracy. Na wierzch połóż kilka listków natki pietruszki.
Danie przechowuj w lodówce. Najlepiej smakuje na zimno, po minimum 30 minutach leżenia.