Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca ma liczne właściwości prozdrowotne, dlatego warto wybrać ją jako jeden ze składników swojej diety. Najczęściej wykorzystuje się ją do przygotowania hummusu. Dziś jednak mamy inną propozycję. To szybka sałatka na kolację, dzięki której dostarczysz swojemu organizmowi wielu cennych witamin i minerałów.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
Składniki
Świeże liście sałaty lodowej lub innej ulubionej opłucz pod bieżącą wodą. Osusz delikatnie i porwij w rękach. Wyłóż na półmisek.
Odsącz ciecierzycę z pomocą sitka. Rozrzuć po sałacie.
Szalotkę obierz i posiekaj drobno. Dodaj na ciecierzycę.
Awokado umyj, obierz, a następnie pozbądź się pestki. Miąższ pokrój w kostkę i podlej dwiema łyżkami cytryny. Wymieszaj i poukładaj na pozostałych składnikach.
Fetę lub inny ser pokrój w kostkę. To samo zrób z suszonymi pomidorami. Równomiernie rozłóż na półmisku.
Całość podlej olejem roślinnym lub oliwą, która znalazła się w zalewie pomidorowej. Udekoruj świeżymi listkami bazylii lub natką pietruszki.