Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca ma liczne właściwości prozdrowotne, dlatego warto wybrać ją jako jeden ze składników swojej diety. Najczęściej wykorzystuje się ją do przygotowania hummusu. Dziś jednak mamy inną propozycję. To szybka sałatka na kolację, dzięki której dostarczysz swojemu organizmowi wielu cennych witamin i minerałów.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Świeże liście sałaty lodowej lub innej ulubionej opłucz pod bieżącą wodą. Osusz delikatnie i porwij w rękach. Wyłóż na półmisek.
Odsącz ciecierzycę z pomocą sitka. Rozrzuć po sałacie.
Szalotkę obierz i posiekaj drobno. Dodaj na ciecierzycę.
Awokado umyj, obierz, a następnie pozbądź się pestki. Miąższ pokrój w kostkę i podlej dwiema łyżkami cytryny. Wymieszaj i poukładaj na pozostałych składnikach.
Fetę lub inny ser pokrój w kostkę. To samo zrób z suszonymi pomidorami. Równomiernie rozłóż na półmisku.
Całość podlej olejem roślinnym lub oliwą, która znalazła się w zalewie pomidorowej. Udekoruj świeżymi listkami bazylii lub natką pietruszki.