Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka typu taboulé, jednak zamiast kaszy kuskus dodalam bulgur a zamiast warzyw - mocno schlodzonego arbuza, pokruszona fete i swieza miete. W ten sposób powstala w niecale 10 minut (nie liczac czasu przygotowania bulguru) doskonala salatka nie tylko na upalne dni.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Składniki
Bulgur z sola zalac gotujaca woda, wymieszac do rozpuszczenia soli i odstawic do napecznienia. Gdy bulgur wystygnie, dodac pokrojona dymke, starta skórke cytrynowa, posiekana papryczke chili, pietruszke i miete. Skropic oliwa z oliwek i dokladnie wymieszac.
Przed podaniem dodac mocno schlodzonego arbuza, pokrojonego w kostke i pokruszona fete.