Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sałaty rzymskiej z warzywami polana ziołowo-musztardowym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub kolacji.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 203
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 944
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1268
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 203
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 944
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1268
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist dajemy oliwę, musztardę, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Sałatę rzymską rozdrabniamy i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka, ogórki razem ze skórką w plasterki. Warzywa polewamy sosem i mieszamy tuż przed wydaniem na stół. Szybka sałatka z sałaty rzymskiej gotowa!