Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę sałatkę robię, gdy mam oliwki pod ręką. Oliwki doskonale komponują się z tuńczykiem i przede wszystkim są zdrowe. Seler nadaje sałatce bardziej wyraźnego smaku i również jest bardzo zdrowy.
Deska i nóż do krojenia, miseczka
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 86
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 86
Składniki
Tuńczyka odsączyć z oleju i zawartość puszki wyłożyć do miski. Liść sałaty porwać w ręku zamiast krojenia, oliwki pokroić na ćwiartki, seler przeciąć wzdłuż na kilka pasków, które potem kroimy w małe kawałeczki. Kukurydzę wyjąć łyżeczką z puszki odsaczajac jednocześnie z wody i dodać do reszty. Szczypior umyć, pokroić drobno i dodać do sałatki.
Do sałatki dodajemy majonez, na koniec pieprzymy do smaku i delikatnie mieszamy. Najlepiej smakuje tak sałatka na bułeczce z tostera lub bagietce również z tostera.