Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-06-2025
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny dodatek do każdego obiadu czy na grilla. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
Składniki
Na początku kapustę obieramy z bocznych liści które odstają od główki, następnie płuczemy ją aby pozbyć się zabrudzeń. Gdy kapustę oczyścimy, przystępujemy do krojenia, można pokroić ją troszkę grubiej niż kapustę późną gdyż jest ona dużo delikatniejsza. Pokrojoną kapustę przekładamy do dużej miski, dorzucamy startą marchewkę na tarce na grubym oczku, dolewamy olej, ocet, dorzucamy zioła prowansalskie, cukier, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i surówkę mamy gotową :-) Smacznego :-)