Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, charakterystyczna dla kuchni libańskiej i bardzo popularna na Bliskim Wschodzie. Idealna na lekki posiłek, także do pracy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Składniki
Kaszę gotujemy, a następnie studzimy. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Z pomidorów wcześniej usuwamy pestki. Z ogórka także warto wydrążyć miąższ przed pokrojeniem. Cebulę, chilli i czosnek bardzo drobno siekamy.
Do miski wrzucamy kaszę oraz pokrojone warzywa i pestki słonecznika. Dodajemy natkę pietruszki, miętę oraz szczypior. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dla zrównoważenia kwaśnego smaku można także dodać szczyptę cukru. Dolewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wszystko mieszamy. Całość odstawiamy na 15 minut przed podaniem.