Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo świeże danie idealne na gorące letnie dni. Inspiracją przepisu były przepisy: justa_kitchen, sliwkawegierka, beiutbite
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Składniki
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy przez chwilę i następnie hartujemy zimną wodą. Obieramy ze skóry, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę miętę, chilli, cebulkę i szczypior z cebulki siekamy najdrobniej jak potrafimy. Składniki mieszamy ze sobą, wlewamy sok z cytryny wsypujemy przyprawy i dolewamy oliwę (tyle ile zabierze sałatka). Podajemy co najmniej po godzinie mocno schłodzoną.