Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób podania ma znaczenie. W takiej formie sałatkę zje każdy niejadek warzywny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13234
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13234
Składniki
Warzywa obrać i ugotować, ziemniaki mogą być gotowane z pietruszką. Marchew i seler gotować w oddzielnych sagankach. Ostudzić. Dużą marchew odłożyć do dekoracji. Ogórki i grzyby pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Potem drobno pokroić ostudzone warzywa i jajka. Kukurydzę odcedzić. Wszystko przełożyć do miski, dodać musztardę, łyżkę majonezu, przyprawić pieprzem i lekko przemieszać. Na paterę położyć bok formy od tortownicy, środek wypełnić sałatką, dobrze docisnąć, odstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie zdjąć bok tortownicy, wyrównać brzegi. Dekorujemy długimi plastrami marchewki, listkami natki i kwiatem z buraka. Boki dekorujemy majonezem.