Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób podania ma znaczenie. W takiej formie sałatkę zje każdy niejadek warzywny.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 351
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 351
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Składniki
Warzywa obrać i ugotować, ziemniaki mogą być gotowane z pietruszką. Marchew i seler gotować w oddzielnych sagankach. Ostudzić. Dużą marchew odłożyć do dekoracji. Ogórki i grzyby pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Potem drobno pokroić ostudzone warzywa i jajka. Kukurydzę odcedzić. Wszystko przełożyć do miski, dodać musztardę, łyżkę majonezu, przyprawić pieprzem i lekko przemieszać. Na paterę położyć bok formy od tortownicy, środek wypełnić sałatką, dobrze docisnąć, odstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie zdjąć bok tortownicy, wyrównać brzegi. Dekorujemy długimi plastrami marchewki, listkami natki i kwiatem z buraka. Boki dekorujemy majonezem.