Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna i bardzo smakowita sałatka. Najlepiej smakuje na świeżo :)
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia. Ugotowany makaron przesypać do miski.
Pomidory i ogórki umyć, pokroić w dużą kostkę. Koperek umyć i posiekać. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przełożyć na durszlak i zostawić, aby warzywa puściły sok.
Połączyć oliwę z wodą, dodać sos koperkowo-ziołowy i dokładnie wymieszać.
Odsączone warzywa dodać do makaronu delikatnie wymieszać, polać rozrobionym sosem chwilę przed podaniem.
Smacznego !!!