Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 91
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 180
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1252
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 497
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 91
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 180
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1252
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 497
Składniki
Na 2 łyżkach oliwy przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę . Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki paprykę i smażyć razem 5 minut. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i przesmażyć pokrojone w kostkę mięso posypane solą , pieprzem oraz papryką ostrą. Przełożyć bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze smażyć. Na tłuszczu ze smażenia mięsa wlać bulion , kremówkę i wsypać słodką paprykę. Gotować sos 3 minuty. Tortellini ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osączyć , ułożyć na półmisku , obłożyć podsmażonymi z mięsem warzywami i polać sosem. Posypać startym parmezanem.