Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia dla dzieci, a dla dorosłych równie pyszna z wyrazistym smakiem.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 161
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 80
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 323
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1464
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 161
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 80
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 323
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1464
Składniki
Kapustę obieram z brzydkich liści, przekrawam na pół, szatkuję drobno i wkładam do garnka. Dolewam wodę (nie zadużo, bo kapusta również puści sok), masło klarowane. Duszę do miękkości jakieś 10-15 minut. W tym czasie kroję drobno koperek. Gdy kapusta jest miękka, zestawiam z palnika i dodaje pokrojony drobno koperek. Dosmaczam. Podaję na gorąco z dodatkami jakie lubimy. Uwagi: Do młodej kapusty zasmażanej nie robię zasmażki na mące. Najważnieszy jest delikatny smak młodej kapusty. Wypróbujcie, a będziecie zaskoczeni jaki przepyszny jest smak tej kapusty.