Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia dla dzieci, a dla dorosłych równie pyszna z wyrazistym smakiem.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 47
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1094
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 326
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1412
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 47
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1094
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 326
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1412
Składniki
Kapustę obieram z brzydkich liści, przekrawam na pół, szatkuję drobno i wkładam do garnka. Dolewam wodę (nie zadużo, bo kapusta również puści sok), masło klarowane. Duszę do miękkości jakieś 10-15 minut. W tym czasie kroję drobno koperek. Gdy kapusta jest miękka, zestawiam z palnika i dodaje pokrojony drobno koperek. Dosmaczam. Podaję na gorąco z dodatkami jakie lubimy. Uwagi: Do młodej kapusty zasmażanej nie robię zasmażki na mące. Najważnieszy jest delikatny smak młodej kapusty. Wypróbujcie, a będziecie zaskoczeni jaki przepyszny jest smak tej kapusty.