Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak kiszę co roku kapustę białą, której używam tylko do robienia surówki do obiadów. Jak nie ma czasu to taka kapusta kiszona jest jak znalazł. Jest bardzo zdrowa i smaczna. Odrobina dobrego oleju, cebulka i natka pietruszki robią niezapomniany smak, a domownicy włącznie z wnukami przepadają za nią.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 92
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 65
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10486
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 735
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 92
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 65
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10486
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 735
Składniki
Kupuję już poszatkowaną białą kapustę w 5 kg workach, bo tyle robię na okres zimowy. Do kapusty dodaję sól, wszystkie zioła i poszatkowane warzywa wraz z jabłkiem, mieszam ugniatając, aby puściła sok. Następnie przekładam do odpowiedniego naczynia do tego celu, ugniatam, można obciążyć wyparzoną deseczką i kamieniem, odstawiam do człodnego pomieszczenia i po 3-4 tygodniach jest kapusta ukiszona.
Surówka: wyjmuję dużą garść kapusty kiszonej na miseczkę, nie wyciskam za mocno soku, bo musi być soczysta, polewam dobrą oliwą z oliwek, dodaję trochę cukru, pieprzu, pokrojoną cebulkę w drobną kostkę i natkę pietruszki. Mieszam, surówka jest gotowa.