Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, pełna smaku sałatka z ryżu jaśminowego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Ryż gotujemy ok. 12 minut, studzimy. Marchew obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Papryki i cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Pomarańczę filetujemy, sok zbieramy do sosu. Ryż mieszamy z marchewką, cebulą i papryką. Następnie dodajemy kawałki pomarańczy, przepołowione oliwki, oraz posiekany szczypiorek. Sos. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy sałatkę.