Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, kolorowa sałatka z kurczakiem. Owoce idealnie komponują się z kurczakiem w pikantnej marynacie. Por, cukinia i świeża kukurydza wzbogacają całość i nadają charakteru.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami, sosem chili i olejem. Mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut. Pora kroimy w bardzo cienkie plasterki. Przekładamy do salaterki. Lekko posypujemy solą. Cukinię kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Układamy na porze. Kukurydzę obieramy. Ostrym nożem ścinamy nasiona. Wsypujemy do salaterki. Smarujemy majonezem. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mango, ananasa i kiwi kroimy w kawałki. Przekładamy do salaterki. Sok, który powstał podczas krojenia owoców dolewamy do kurczaka. Kurczaka smażymy, aż się zrumieni. Studzimy. Przekładamy do salaterki. Posypujemy pestkami granatu i koperkiem.