Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, kolorowa sałatka z kurczakiem. Owoce idealnie komponują się z kurczakiem w pikantnej marynacie. Por, cukinia i świeża kukurydza wzbogacają całość i nadają charakteru.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112943
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 268
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 583
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 883
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112943
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 268
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 583
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 883
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami, sosem chili i olejem. Mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut. Pora kroimy w bardzo cienkie plasterki. Przekładamy do salaterki. Lekko posypujemy solą. Cukinię kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Układamy na porze. Kukurydzę obieramy. Ostrym nożem ścinamy nasiona. Wsypujemy do salaterki. Smarujemy majonezem. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mango, ananasa i kiwi kroimy w kawałki. Przekładamy do salaterki. Sok, który powstał podczas krojenia owoców dolewamy do kurczaka. Kurczaka smażymy, aż się zrumieni. Studzimy. Przekładamy do salaterki. Posypujemy pestkami granatu i koperkiem.