Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli "yoğurtlu bakla salatasi" to bób na warstwie sosu jogurtowego z czosnkiem i sporą ilością koperku. Prosto i pysznie.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1539
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13971
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 188
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1539
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13971
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 188
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić.
Koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Sos doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Na talerz nałożyć warstwę jogurtu i ugotowany bób, posypać płatkami chili, skropić oliwą. Podawać z chlebkiem pita.