Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli "yoğurtlu bakla salatasi" to bób na warstwie sosu jogurtowego z czosnkiem i sporą ilością koperku. Prosto i pysznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11717
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12343
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3109
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11717
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12343
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3109
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić.
Koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Sos doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Na talerz nałożyć warstwę jogurtu i ugotowany bób, posypać płatkami chili, skropić oliwą. Podawać z chlebkiem pita.