Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli "yoğurtlu bakla salatasi" to bób na warstwie sosu jogurtowego z czosnkiem i sporą ilością koperku. Prosto i pysznie.
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 140
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6263
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 193
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 140
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6263
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 193
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić.
Koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Sos doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Na talerz nałożyć warstwę jogurtu i ugotowany bób, posypać płatkami chili, skropić oliwą. Podawać z chlebkiem pita.