Do góry

Sałatki Przepis na:

Turecka sałatka z czerwonej kapusty

Turecka sałatka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 636 Ocena: 11610

Dodano:

Odsłon: 10396

Po prostu świetna, gorąco polecam.

Składniki

  • czerwona kapusta 500 g
  • 1 łyżeczka oliwy
  • kukurydza konserwowa 220 g
  • ogórki kiszone 5-6 sztuk
  • świeży koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • jogurt naturalny 180 g
  • majonez 3 łyżki
  • sól
  • 1 -1,5 jabłka kiszonego ( opcjonalnie )
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Turecka sałatka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno i cienko poszatkuj, przesmaż na oliwie około 4 minuty na średnim ogniu. Uważaj aby kapusta się nie przypiekła i nabrała beżowego koloru. Kapusta lekko zmięknie i nabierze ciekawego aromatu. Lekko posól i przestudź.


  2. Jogurt wymieszaj z majonezem.
    Do ostudzonej kapusty dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekane ogórki, czosnek i koperek. Wymieszaj.

  3. Jeśli macie proponuję dodać jeszcze kiszone jabłka, jak nie można dodać jeszcze jeden ogórek kiszony.
    Na koniec dodaj jogurt z majonezem i ewentualnie sól do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń