Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki dip ogórkowy, idealnie nadaje się nie tylko do dań z grilla, ale także świetnie smakuje jako dodatek do pieczonych mięs czy nawet zwykłych kanapek. Dla nas koniecznie musi być mocno czosnkowy, ale jego ostrość zależy już od upodobań.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414778
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2399
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414778
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2399
Składniki
1. Ogórki obieramy ze skórki, trzemy na tarce o najmniejszych oczkach, solimy i odstawiamy na ok 20 minut. Gdy puszczą wodę, przecedzamy je przez gęste sito. 2. Do miski przerzucamy ogórki, dodajemy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę i dokładnie mieszamy. Dip doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. SMACZNEGO :-)
zdj