Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki dip ogórkowy, idealnie nadaje się nie tylko do dań z grilla, ale także świetnie smakuje jako dodatek do pieczonych mięs czy nawet zwykłych kanapek. Dla nas koniecznie musi być mocno czosnkowy, ale jego ostrość zależy już od upodobań.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2183
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8083
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1497
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2183
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8083
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1497
Składniki
1. Ogórki obieramy ze skórki, trzemy na tarce o najmniejszych oczkach, solimy i odstawiamy na ok 20 minut. Gdy puszczą wodę, przecedzamy je przez gęste sito. 2. Do miski przerzucamy ogórki, dodajemy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę i dokładnie mieszamy. Dip doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. SMACZNEGO :-)
zdj