Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki dip ogórkowy, idealnie nadaje się nie tylko do dań z grilla, ale także świetnie smakuje jako dodatek do pieczonych mięs czy nawet zwykłych kanapek. Dla nas koniecznie musi być mocno czosnkowy, ale jego ostrość zależy już od upodobań.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1414
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1414
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Składniki
1. Ogórki obieramy ze skórki, trzemy na tarce o najmniejszych oczkach, solimy i odstawiamy na ok 20 minut. Gdy puszczą wodę, przecedzamy je przez gęste sito. 2. Do miski przerzucamy ogórki, dodajemy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę i dokładnie mieszamy. Dip doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. SMACZNEGO :-)
zdj