Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalna surówka z białej kapusty to pyszna i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników. Pasuje do większości obiadów składających się z mięsa i ziemniaków. Moim zdaniem pasuje również do ryby, dań z grilla czy klusek z mięsnymi sosami. Dlatego też nadałam jej nazwę uniwersalnej. Ja takie surówki mogę również jeść jako samodzielną przekąskę pomiędzy posiłkami. Wspomniana uniwersalna surówka oprócz białej kapusty, zawiera w składzie marchew i cebulę oraz przyprawy
Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam i pozostawiłam na 15 minut żeby zmiękła. Marchewki obrałam i starłam na tarce na drobnych oczkach. Dodałam je do kapusty. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Również dodałam ją do kapusty. Do warzyw wsypałam posiekany koperek, dodałam olej i sok z cytryny. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam. Surówkę wstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się schłodziła i przegryzła. Jak wspomniałam na początku, surówkę można podać jako dodatek do obiadu zawierającego mięso, lub smażoną rybę. Pasuje również do dań z grilla czy innych potraw.
Duszona biała kapusta z pomidorowym akcentem, w lżejszej, niż zwykle wersji.
Odsłon: 5839
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 52
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 58
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 52
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 58
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 60
Składniki
Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam i pozostawiłam na 15 minut żeby zmiękła. Marchewki obrałam i starłam na tarce na drobnych oczkach. Dodałam je do kapusty. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Również dodałam ją do kapusty. Do warzyw wsypałam posiekany koperek, dodałam olej i sok z cytryny. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam. Surówkę wstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się schłodziła i przegryzła. Jak wspomniałam na początku, surówkę można podać jako dodatek do obiadu zawierającego mięso, lub smażoną rybę. Pasuje również do dań z grilla czy innych potraw.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Orzeźwiająca surówka baronessy
Sałatki
Chrupiąca sałatka z surowym kalafiorem, rzodkiewką, papryką, żółtym serem i jajkiem
Sałatki
Sałatka z rukolą, serem camembert, marynowaną gruszką i granatem
Sałatki
Surówka z ogórkami
Orzeźwiająca surówka baronessy
Lato to idealny czas na surówki i sałatki. Na targowiskach nie brak świeżych...
Odsłon: 74
Chrupiąca sałatka z surowym kalafiorem, rzodkiewką, papryką, żółtym serem i jajkiem
Sałatka jest bardzo dobra. Surowy kalafior jest bardzo smaczny i pasuje do rz...
Odsłon: 50