Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa jest nie tylko smaczna, ale również pięknie się prezentuje na stole z przekąskami. Możesz przygotować niewielkie, indywidualne porcje dla gości lub podać ją w dużej misie. Jeśli zdecydujesz się na tę drugą opcję, wybierz przeźroczyste naczynie, aby wszystkie warstwy były dobrze widoczne.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 92
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 61
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 55
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 112
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19667
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 92
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 61
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 55
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 112
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19667
Składniki
Ugotowany ryż rozłóż na dnie miski. Na nim rozłóż warstwę tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę.
Majonez dopraw solą i pieprzem i rozsmaruj jako kolejną warstwę.
Ułóż warstwę kukurydzy.
Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż jako kolejną warstwę sałatki.
Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek. Żółtka zetrzyj jako osobną warstwę, starte białka utworzą osobną warstwę. Wierzch sałatki udekoruj wedle uznania.