Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z wieprzowiną, ananasem, ogórkami konserwowymi, kukurydzą, cebulą i kapustą pekińską.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Przygotowanie sałatki rozpoczęłam od usmażenia i mięsa. Szynkę wieprzową umytą i osuszoną pokroiłam w drobną kostkę. Przełożyłam ją do miski i wymieszałam z olejem i przyprawą do mięsa. Szynkę smażyłam na patelni do miękkości przez dobrych kilkanaście minut na małym ogniu. Po usmażeniu przełożyłam ją na talerz i wystudziłam. Z liści kapusty pekińskiej odkroiłam białe części, a zielone drobno poszatkowałam i wrzuciłam na dno salaterki. Na kapuście rozsmarowałam majonez. Kukurydzę odsączyłam z zalewy i rozłożyłam na kapuście posmarowanej majonezem. Ogórki konserwowe pokroiłam w półplasterki i rozłożyłam na kukurydzy. Cebulę obrałam, drobno pokroiłam i rozsypałam na ogórkach. Ananasa odsączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i ułożyłam na cebuli. Na ananasie rozłożyłam usmażone i wystudzone mięso. Całość polałam domowym sosem czosnkowym zrobionym na bazie jogurtu naturalnego i majonezu. Sałatkę można dodatkowo posypać prażonymi ziarnami słonecznika lub orzechami.