Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z wieprzowiną, ananasem, ogórkami konserwowymi, kukurydzą, cebulą i kapustą pekińską.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18428
Składniki
Przygotowanie sałatki rozpoczęłam od usmażenia i mięsa. Szynkę wieprzową umytą i osuszoną pokroiłam w drobną kostkę. Przełożyłam ją do miski i wymieszałam z olejem i przyprawą do mięsa. Szynkę smażyłam na patelni do miękkości przez dobrych kilkanaście minut na małym ogniu. Po usmażeniu przełożyłam ją na talerz i wystudziłam. Z liści kapusty pekińskiej odkroiłam białe części, a zielone drobno poszatkowałam i wrzuciłam na dno salaterki. Na kapuście rozsmarowałam majonez. Kukurydzę odsączyłam z zalewy i rozłożyłam na kapuście posmarowanej majonezem. Ogórki konserwowe pokroiłam w półplasterki i rozłożyłam na kukurydzy. Cebulę obrałam, drobno pokroiłam i rozsypałam na ogórkach. Ananasa odsączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i ułożyłam na cebuli. Na ananasie rozłożyłam usmażone i wystudzone mięso. Całość polałam domowym sosem czosnkowym zrobionym na bazie jogurtu naturalnego i majonezu. Sałatkę można dodatkowo posypać prażonymi ziarnami słonecznika lub orzechami.